Start Omhoog Feedback Inhoud Zoeken

Raderwerk

 

 

Start
Omhoog

De werking van een motor

 

Bespreking 2takt en 4takt motor

 

De eerste brommers die gemaakt werden in de oude tijden werden aangedreven door een tweetakt motor. Toen werden deze brommers eigenlijk nog als motorfietsen beschouwd. Met de jaren mee ontstonden ook nieuwe modellen van brommers die volgens het 4takt principe werken en een beetje hierna ontstonden ook de eerste scooters. Hieronder heb ik de werking van de 2takt motor besproken en die van de 4takt motor en de verschillen tussen de twee.

Zie opdrijven/tuning voor nog meer technische informatie

1. Werking van een 2takt motor

*Verklaring van het begrip 2slagmotor

De tweeslagmotor (of tweetaktmotor ) verschilt principieel van de vierslagmotor , doordat het arbeidsproces zich voltrekt in twee in plaats van vier slagen (of takten ). Er bestaan tweeslagbenzinemotoren (hoewel vrijwel niet meer in personenauto's ) en tweeslagdieselmotoren (bij slechts één merk voor zware bedrijfswagens ).

HISTORIE
De uitvinding van de tweeslagmotor dateert uit 1879. De allereerste auto van Benz (1886) maakte er gebruik van.

 

 

 

2-takt motor


De zuiger en de krukas zijn de enige bewegende delen in een zuigergestuurde 2-takt motor. Maar vergis je niet, hoewel het er simpel uitziet, is de werking behoorlijk ingewikkeld.


Schematische weergave van een 2-takt motor


1 = cilinder
2 = zuiger
3 = bougie
4 = krukas
5 = drijfstang
6 = inlaatpoort
7 = uitlaatpoort
8 = spoelpoort


2-Takt motor in aktie!


Hieronder vind je stap voor stap uitgelegd, wat er allemaal gebeurt in en rond de cilinder gedurende 1 krukasomwenteling.

1. Bovenste Dode Punt (Ontsteking)


Op het Bovenste Dode Punt B.D.P., is net geleden het gecomprimeerde mengsel ontstoken door de vonk van de bougie en het vlamfront van de ontploffing vult de cylinderkop met een stevige druk en hitte, die de zuiger naar beneden duwt. Onder de zuiger is de krukas ruimte op zijn grootst, waardoor het verse mengsel goed aangezogen wordt door de inlaat (uit de carburateur).

2. Arbeidsslag


Als de zuiger verder naar beneden geperst is door de uitzettende verbrandings gassen, heeft hij zijn hoogste snelheid bereikt en wordt er optimaal vermogen door gegeven aan de krukas. Onder de zuiger begint de druk op te lopen door de kleiner wordende ruimte, de inlaat wordt afgesloten.

3. Uitlaatpoort opent


Zodra de zuiger de open uitlaat poort bereikt wordt het hete verbrande mengsel naar buiten geperst door de dan ontstane opening. Waardoor de druk in de cilinder sterk daalt. Onder de zuiger daarentegen neemt de druk van het binnengezogen mengsel alleen maar toe.

4. Onderste Dode Punt


De verbrande gassen worden door het verse mengsel uit de spoelpoort, naar buiten geperst door de uitlaat poort. En de iylinder vult zich met (koud) vers benzine / lucht mengsel. Het verse mengsel bevat ook 2-takt olie, die nodig is om de zuiger, cylinder, krukaslagers, small-endlager en het big-endlager te smeren.

5. Spoelpoort sluit


Nu is de zuiger, door de vliegwiel werking van de krukas, weer omhoog aan het komen en sluit de spoelpoort. De laatse restjes verbrand mengsel worden nu (met een beetje vers mengsel) in de uitlaat geperst.

6. Compressie slag


De uitlaat poort is nu ook gesloten en het verse mengsel wordt samengeperst door de opgaande zuiger. Onder de zuiger ontstaat er onderdruk, waarbij door de dan geopende inlaat het mengsel aangezogen wordt uit de carburateur.

2. Werking van een 4takt motor

*Verklaring van het begrip 4slagmotor


Vrijwel iedere benzinemotor of dieselmotor is een vierslagmotor (of viertaktmotor ). Dit wil zeggen, dat het arbeidsproces vier slagen (of takten) telt: inlaatslag - compressieslag - arbeidsslag - uitlaatslag . De in de motorfietswereld nog springlevende tweeslagmotor is voor auto's niet (meer?) interessant.==> Gedetailleerde tekening

 

Op de tekening rechts zie je de schematische weergave van een 4taktcilinder.

Het benzine/lucht mengsel komt via de inlaatklep de cilinder binnen terwijl de zuiger naar beneden gaat. Hierna gaat de zuiger weer naar boven zodat het mengsel samengedrukt wordt en door de vonk ontploft en door deze kracht zuiger weer naar beneden gaat. Bij deze opent de uitlaatklep gaan de uitlaatgassen naar buiten. Dan komt er via de inlaatklep weer een mengsel naar binnen en begint de cyclus opnieuw.

Flash animatie 4takt motor

 

zie Ghent Dax Association voor meer foto's

Foto The Crow dax

 

3. Verschillen tussen 2takt en 4takt (aanvulling)

4-takt


voordelen:


-Is milieu technisch makkelijker aan de wet laten voldoen.
-Een mooier koppelverloop/vermogens verloop is makkelijker haalbaar, dit door de 4 separate slagen/perioden in combinatie met kleppentimeing.

nadeel:


-Meer, noodzakelijke, draaiende delen die vermogen wegnemen. distibutie/kleppen mechanisme.
-Relatief zwaar vliegwiel nodig omdat er 1x in de 2 krukasomwenteling 1 verbranding is.
-Hoge toerentallen is alleen mogelijk met de nodige duurdere/zwaardere delen mogelijk.

2takt (met poorten en mengsmering)


voordelen:


-Relatief meer vermogen door ontbreken van bv kleppen/ditributie en snellere op één volging van
de verbrandingen.
-Een lichter vliegwiel doordat er 1x per 1 krukas omwenteling een verbranding is.

-Goedkope construcie door gebrek aan bv. kleppen,ect
-Hoge toerentallen mogelijk doordat er weinig bewegende delen zijn.

nadelen:


-Een mooi koppelverloop/vermogens verloop is moeilijk haalbaar.
-Is milieu technisch moeilijker aan de wet laten voldoen. doordat oa. de 4perioden in 2slagen gedaan worden.

bron: motor-forum


4. De markt

Op de markt zijn er heel veel brommers van veel verschillende merken. Hieronder staan bijna al de merken die nieuwe brommers aanbieden met de link naar 50cc.nl waar al de technische informatie van deze brommers opstaat. 50cc.nl

Aprilia | Benelli | Beta | Derbi | Gilera | Honda | Husqvarna |Hyosung | Italjet | Kymco | Malaguti | Motorhispania | Peugeot | Piaggio | Puch | Rieju | Suzuki | TGB | Tomos | Vespa | Yamaha

 

5. Opvoeren/Tuning

 

Veel mensen drijven hun brommer op om juist dat tikkeltje sneller te zijn dan de rest. Of om gewoon af te zijn van dat saaie 45 km/u. Onthoud wel dat je brommer opdrijven illegaal is en dat je je brommer als deze opgedreven is enkel nog op privé circuits mag gebruiken. De boetes als je betrapt wordt met een opgedreven zijn ook niet van de kleinste dus pas op met wat je doet. De brommer is ook niet aangepast voor hogere snelheden dan 50 kilometer per uur dus je hebt een slechtere wegligging.

opvoeren/tuning

 

 

 

 

<== Yamaha BW's Full BCD met monozadel

 

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan a.j.tijhof@zonnet.nl.
Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2005